A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Сарненський центр професійного розвитку педагогічних працівників" Сарненської міської ради

Хочете закохатись в освіту - поїдьте на гостину до сільських закладів освіти. ☀ Там панує своя особлива синергія. До них хочеться їхати крізь ліси та поля, але їхати. Про них хочеться говорити, про них хочеться писати і з ними хочеться бути. Саме то

Дата: 29.01.2024 14:37
Кількість переглядів: 11

Хочете закохатись в освіту - поїдьте на гостину до сільських закладів освіти.

 Там панує своя особлива синергія. До них хочеться їхати крізь ліси та поля, але їхати. Про них хочеться говорити, про них хочеться писати і з ними хочеться бути. Саме тому повернувся в Сарни, щоб закінчити розпочату восени справу минулого року. Попереду 6 сільських шкіл.

 Одним із закладів, які вчора відвідав, стала Маловербченська Гімназія.

 Часто сільські заклади (школи, садочки) не володіють значними коштами, але вони завжди беруть  будь-кого своїм затишком і теплом! Вони роблять усе можливе, аби дітям в них було комфортно і затишно, і їм завжди це вдається!

 Захоплююсь кожним сільським закладом та хочу і роблю усе можливе, аби про вас знали усі!

 Так було вчора під час мого візиту у затишну та теплу Маловербченську гімназію. З виду, ніби звичайна маленька сільська школа, але варто зайти всередину і ти відчуєш цю енергетику.

 Зазвичай, куди не завітаю, всюди маю таку своєрідну екскурсію закладом. В гімназії теж мав. Пані Ірина так розповідала та показувала кожен клас, що аж дійсно бачиш і відчуваєш, що люди горять своєю справою, і хочуть показати.

 Маловербченська гімназія - так тримати. У вас чудовий спортивний зал, а яка фантастична їдальня. Чесно, я коли зайшов, то не повірив своїм очам, що така краса може бути в школі, і ще й сільській, але є.

 Школа розвивається, як і її учні, які не тільки старанно вчаться, а й займають призові місця на спортивних змаганнях. Це говорить про те, що в школі гарна підготовка спортсменів.

Розповім в одному реченні про заняття, одне.

 Так багато запитань ще не зустрічав. Дітям було настільки цікаво, що, здається, вони б ще сиділи і далі дивились досліди.

 Це те, про що я завжди кажу. Нашу програму НУШ потрібно змінювати і робити так, щоб там було багато експериментів, щоб переважала дослідницька діяльність, або хоча б 50/50 теорії і практики.

 Діти мають відчувати емоції на дотик. І саме через дослідницьку діяльність це можливо.

Доречі, забув сказати, що це вже 167-ий заклад освіти, який відвідав.

Дякую, директору гімназії Бережному Віктору Івановичу за запрошення, за гостинність, за тих людей, які працюють у вашому закладі. Вони у вас чудові і я вдячний їм за ту увагу та турботу, яку вони приділили мені. 

 Дякую, класним керівникам та батькам, за таких чудових дітей з якими було дуже цікаво попрацювати.

Я хотів би повернутись до вас знову, і думаю, що обов'язково ще завітаю!



« повернутися

Вхід для адміністратора