A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Сарненський центр професійного розвитку педагогічних працівників" Сарненської міської ради

Семінар-практикум для керівників шкільних музеїв

Дата: 15.09.2023 09:23
Кількість переглядів: 62

Музей представляє собою невід'ємну частину культурної спадщини суспільства, тому відіграє важливу роль у формуванні національно-патріотичних та духовно-моральних цінностей.

 14 вересня 2023 року в музеї комунального закладу «Центр дитячої та юнацької творчості» відбувся семінар-практикум для керівників шкільних музеїв «Роль музейної педагогіки у національно-патріотичному вихованні та особистісному розвитку учнівської молоді».

 Спікери:

Олена Куришко, консультант комунальної установи «Сарненський центр професійного розвитку педагогічних працівників».

Анастасія Волошина, керівник гуртків комунального закладу «Центр дитячої та юнацької творчості».

 На заході була закцентована увага на тому, як шкільний музей може стати потужним інструментом національно-патріотичного виховання. У ньому створюється освітнє середовище, де учні можуть вивчати історію, культуру та цінності своєї нації. Саме тут закладається основа для формування патріотичних почуттів та глибокого розуміння важливості державного історичного спадку.

Національно-патріотичне виховання засобами музейної педагогіки має великий потенціал для формування духовно-моральних цінностей учнів. Цей підхід допоможе зробити навчання цікавим та захоплюючим, сприятиме розвитку критичного мислення.



« повернутися

Вхід для адміністратора